/ STARTUP / 10 lucruri prin care descoperi antreprenorul din tine

10 lucruri prin care descoperi antreprenorul din tine

energy-dilemmas-opportunities-for-entrepreneurs-11798
admin on 06.03.2014 - 18:57 in STARTUP

Aproape fiecare articol scris vreodată despre antreprenoriat sugerează că acesta nu este pentru toată lumea . Și totuși, aceste scrieri enumera o lista de atribute pe care oamenii de succes le posedă ca trăsături frecvent asociate cu antreprenori mari, cum ar fi munca asidua, perseverenta , planificarea, persuasiunea și disciplina.

Toate studiile despre antreprenori au multe caracteristici in comun despre elementele care au contribuit la succesul lor incredibil, care nu sunt neaparat elementele pe care societatea le considera puncte forte. Oameni ca John D. Rockefeller, Henry Ford sau Richard Brandson, dar lista noastra ar putea sa fie fara limite, nu ar fi atins rezultatele lor de exceptie daca s-ar fi incadrat numai in trasaturile enumerate de mai marii guru in management .

Deci , nu trebuie sa iei in considerare tot ceea ce spun altii despre tine sau cum te eticheteaza . Poate ca punctele tale slabe sunt realmente puncte tari. In continuare trecem in revista cateva caracteristici pe care foarte multi dintre noi le considera ca fiind puncte slabe, dar care in realitate pot fi considerate semne importante pentru un profil extraordinar de antreprenor :

  1. Agresat in tineretea ta – Chiar daca ai fost criticat in tinerete, poate chiar agresat ca adolescent, acest lucru a condus la o perseverenta in a exela intr-un anumit domeniu pentru a dovedi celor din jur ca esti cineva.

  1. Concediat de la diverse locuri de munca – poate ca esti prea creativ când vine vorba de a lucra pentru alții, și este posibil să ai situatii in istorie, ca multi altii, in care ai fost in pozitia de a pierde un loc de munca. Pentru tine poate fi o problema sa fii doar o rotita intr-un angrenaj urias, in care nu ai vizibilitate asupra utilitatii muncii tale. De cele mai multe ori intr-o organizatie mare, este dificil sa poti promova idei si initiative care sa schimbe lucrurile.

  1. Incofortabil cu un anumit status quo – Poate in unele situatii pentru tine nu are sens sa accepti un lucru pentru ca acest lucru a fost déjà finalizat si functioneaza. Felul tau de a fi nu este de a sta cu mainile in san si a privi cum se deruleaza lururile in rutina zilnica. Nu esti cel care ramai in milocul turmei si o urmezi in tacere.

  1. De cele mai multe ori esti ușor plictisit – In anumite situatii poate ca te simti , iar cei din jur considera ca esti o piedica in cadrul echipei tale. Dar de cele mai multe ori, aceasta stare este data de faptul ca faci lucruri care sunt sub abilitatile tale sau nu sunt deloc atragatoare din unct de vedere profesional, care nu mai sunt provocatoare pentru tine. Ce este rau sa cauti noi provocari, sa cauti in permanenta sa te dezvolti ?

  1. Etichetat rebel – Esti un profil de angajat care nu este confortabil sa urmeze regulile si sa se incadreze in permanenta in regulamente greoaie. Ai fi in stare uneori sa incalci legea gravitatiei, dcaa ai putea. Maretia isi are resedinta in afara cadrului de conformitate Știi că măreția reședința în afara liniilor de conformitate și crezi ca politicile, proedurile si regulamentele nu sunt neaparat lucrurile care iti dau cel mai mare imbold.

  1. Nu esti bun sa barfesti – Ai dificultati in a sta de vorba cu prietenrii sau colegii tai despre vrute si nevrute. Acest model de relații sociale și rapoarte pare a fi o pierdere de timp pentru tine și te face inconfortabil .

  1. Esti obsesiv – Este posibil să fi fost etichetat obsesiv , deoarece atunci când începi ceva ai fdificultati in a da drumul . Nu lăsa pe nimeni să vă convingă că aceasta este o boală sau deficiență . Toti marii antreprenorii devin complet cufundati în viziunea lor

  1. Frica de a fi pe cont propriu – Antreprenorul din tine este retinut de a merge pe cont propriu. Aceasta teama este atât de comună în societatea noastră , deoarece am fost conditionati sa credem ca antreprenoriatul este mult mai riscant decât a avea un loc de muncă bun . Realitatea este că există instabilitate în ambele .

  1. Nu te relaxezi usor – Nu poti merge la culcare pentru că nu iti poti opri gandurile pe care le ai in legatura cu un proiect. O idee se poate manifesta chiar si in visele tale. În dimineața următoare te trezesi la fel de obosit si cu acceasi idee care iti distrage atenția la locul de muncă.

  1. Nu te potrivesti cu normele in general – Ai fost întotdeauna un pic inconfortabil in pielea ta. Până te obișnuiești cu ideea că ești , de fapt, diferit de majoritatea oamenilor din jur , s-ar putea dovedi a fi o problemă – sau exact motivatia de care ai nevoie pentru a confirma ca esti un adevarat antreprenor .
0 POST COMMENT

Send Us A Message Here

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>