/ DEZVOLTARE AFACERE / Analiza pragului de rentabilitate

Analiza pragului de rentabilitate

131916640
admin on 06.03.2014 - 18:51 in DEZVOLTARE AFACERE

Analiza pragului de rentabilitate este un instrument util sa determini momentul in care afacerea ta va putea sa acopere toate cheltuielile si sa inceapa sa produca profit.

Pentru o afacere start-up este foarte important sa cunosti costurile de pornire. Acestea informatii iti sunt utile pentru a putea determina de ce venituri din vanzari ai nevoie pentru a plati cheltuielile in curs de desfasurare legate de funcționare afacerii tale.

Un proprietar de start-up trebuie sa inteleaga ca 10,000 lei din vanzarile de produse nu va acoperi 10,000 lei in cheltuielile lunare administrative. Costul de a vinde 10,000 lei in bunuri de vanzare cu amanuntul ar putea fi cu usurinta 7,000 lei la prețul en-gros. Astfel 10,000 lei din venituri din vanzari ofera doar 3,000 lei in profit brut disponibil pentru cheltuieli generale.

Pragul de rentabilitate este atins atunci cand veniturile sunt egale cu toate costurile unei afaceri.

Pentru a calcula punctul de rentabilitate, va trebui sa identifici costurile fixe si variabile.

Costurile fixe sunt cheltuieli care nu variaza în funcție de volumul de vanzari, cum ar fi chiria, paza sau salariile administrative. Aceste costuri trebuie sa fie platite, indiferent de vanzari si sunt adesea mentionate ca costurile administrative.

Costurile variabile variaza direct cu volumul de vanzari , cum ar fi costurile de achiziție (cu materiile prime/marfurile vandute), transport sau fabricarea unui produs .

Formula pentru a determina punctul minim de rentabilitate nu necesită mai mult de o aritmetică simplă .

0 POST COMMENT

Send Us A Message Here

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>