/ YOU Inc. / Ce Avem De Invatat De La Startup-uri

Ce Avem De Invatat De La Startup-uri

YOU Inc. - You are the ceo of your lifeGP, YOLO
admin on 15.06.2014 - 12:51 in YOU Inc.

www.activeincome.ro

Ce Avem de Invatat de la Startup-uri

Te-ai gandit care este similitudinea dintre modul in care ne atingem potentialul uman si cum se dezvolta o afacere?

Exista o lunga experienta in analiza de afaceri in echipa ActiveIncome. De mai mult timp, pregatim un material in care sa analizam asemanarea dintre dezvoltarea personala si dezvoltarea unei afaceri.

Iata cateva intrebari care merita raspunsurile noastre. Exista oare instrumente care sa ne ajute sa ajungem intr-un anumit punct in viata noastra? Ce anume putem sa utilizam astfel incat sa aducem siguranta in atingerea obiectivele personale? Ce ghid ar trebui sa folosim ca sa ajungem la potentialul uman pe care il visam?

 

Aici la ActiveIncome noi credem ca antreprenorii si companiile la inceput de drum sunt motoarele cresterii economice, motoarele care aduc creativitatea in viata de zi cu zi, motoarele pentru bunastare, dar si motoarele dezvoltarii comunitatii si a societatii noastre. Si toate aceste consideratii sunt bazate pe o lunga experienta de peste douazeci de ani de analiza si consultanta in afaceri.

Cand ne gandim la potentialul uman, ne gandim daca exista instrumente, resurse si metodologii care sunt folosite de companii in dezvoltarea lor si pe care le putem folosi atunci cand urmarim sa ne dezvoltam potentialul uman.

 Cum ne comparam modelul de afaceri cu planul de dezvoltare personala

Daca ne dorim sa ajungem intr-o anumita locatie, pe care nu o cunoastem si unde nu am mai fost, avem  oare nevoie de un instrument?   De obicei, da. Folosim o harta care sa ne ajute in respectarea celui mai bun traseu. Astazi avem multiple instrumente pe care sa le putem folosi, direct de pe telefonul mobil.  Am facut pasi uriasi de la harta impaturita de hartie la aplicatii software foarte intuitive.

In acelasi mod putem utiliza instrumente care sa ne ajute sa identificam si sa atingem potentialul uman pe care il dorim.

Daca ne gandim la inceperea unei afaceri, acestea au la baza, in general, un plan de afaceri. Acest plan de afaceri este dezvoltat in forme multiple, in functie de abilitatile si experienta celor care sunt implicati in lansarea noii afaceri. Exista suficiente formule si structuri de idei prin care se materializeaza un plan de afaceri. Dar de fiecare data, atunci cand pornim o afacere, avem un plan. Indiferent de forma aleasa, planul de afaceri este un instrument mai mult decat necesar in lansarea afacerii tale.

De ce am avea nevoie atunci cand ne gandim la dezvoltarea personala? Care este instrumentul pe care il folosim pentru ca sa atingem potentialul uman pe care il dorim? Cum ajungem din starea in care ne aflam astazi in starea pe care o dorim pentru noi, astfel incat sa ajungem acolo unde consideram ca vom putea fi. Nu este chiar o sarcina usoara sa scriem un plan prin care sa devenim cea mai buna persoana care putem deveni, cu acele abilitati care sa ne permita sa aducem in viata acel impact pe care il visam.

Guy Kawasaki, evangelist al companiei Apple, a prezentat un sumar optim al unui plan de afaceri pe care o companie il poate face in fata potentialilor investitori. Este o regula care a devenit foarte cunoascuta in mediul de afaceri al companiilor nou infiintate. Pornind de la acest sumar, am dezvoltat o paralela dintre modelul de afaceri al unei companii si planul de dezvoltare personal.  Iata un tabel care consolideaza acestei idei :

 

Problema Viziune personala
  Cum te vezi in viitor? Unde vrei sa ajungi in plan personal?
Solutia Factori de succes
  Cum ajungi acolo unde ti-ai propus?
Modelul de afaceri Cum masuram succesul
  Cum stii ca ai succes, ca ai ajuns acolo unde ti-ai propus?
Punctele forte Punctele tale forte
  Ce te ajuta sa ajungi acolo unde ti-ai propus, sa ai impactul dorit?
Marketing & Vanzari Comunicare
  Cum comunici unde vrei sa ajungi ?
Competitie Obstacole  (Amenintari)
  Cum poti invinge barierele pentru a-ti atinge obiectivele?
Echipa Suport
  Care sunt cele mai importante resurse de care ai nevoie?
Proiectii si etape Proiectii si etape
  Cum vezi fiecare etapa pentru dezvoltarea ta?
Status si timetable Status si timeline
  Cum stai pe fiecare competenta? Care este programul?
Sumar & plan de actiune Sumar si pasi urmatori
  Ce actiuni intreprinzi pe fiecare element de dezvoltare?

  Urmeaza sa iti pui cea mai importanta inrebare: Care este pasul urmator pentru a incepe sa merg pe calea dezvoltarii personale, sa incep calatoria pentru atingerea obectivelor mele?

Cand incepi sa raspunzi la aceste intrebari, incepi sa iti pregatesti drumul catre o alta persoana, incepe transformarea ta.

Acorda-ti timp pentru a te gandi la viziunea ta. Putin dintre cei din jurul tau o fac. Numai oamenii de success au aceasta preocupare, sunt atenti sa isi clarifice aceste obiective si prersevereaza in planul lor pentru atingerea acestor obiective personale.

Dezvoltarea personala este cea mai importanta afacere in care ne putem implica. You Inc. este afacerea care ne creaza atuul de cel mai bun antreprenor din viata noastra. Daca avem aceasta afacere gestionata corect, toate celelalte proiecte din viata noastra au sanse extrem de bune de a aduce satisfactii nebanuite.

Claritatea in definirea viziunii personale sta la baza succesului nostru. Cu cat ne definim mai clar si avem concentrarea necesare, cu atat vom avea rezultatul scontat. Focusul in indeplinirea planului nostru personal este mai important decat inteligenta. La ActiveIncome spunem ca nu poti atinge o tinta pe care nu o vezi. Claritatea este putere!

Poti sa incepi chair acum accesand acest template in care ai intrebari extreme de utile.

Foloseste chiar acum acest template pentru exercitiul tau: CeAvemDeInvatatDeLaStartupuri Work

Pentru succesul tau,

Echipa ActiveIncome

www.activeincome.ro

Creeaza Afacerea Ta!

 

 

Ne gasesti pe Facebook, Twitter si LinkedIN!

0 POST COMMENT

Send Us A Message Here

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>